Eric van der Westen’s PLAYGROUND voor de laatste keer in Paradox

Eric-van-der-WestenBassist en componist Eric van der Westen trekt de laatste jaren met zijn contrabas over de hele wereld. Hij speelt meer op Braziliaanse of Turkse podia dan op de Nederlandse. Maar daar is dit voorjaar verandering in gekomen! Op een drietal woensdagen zijn er in Paradox spannende concertavonden, onder de noemer Eric van der Westen’s PLAYGROUND. 11 Mei is de laatste uit de serie.

Tijdens PLAYGROUND gaat Van der Westen nieuwe ideeën en plannen uitproberen die al een tijdje in zijn hoofd rondzwerven. Daarbij zullen zijn muzikale wortels, als vanzelfsprekend, in verschillende vormen naar zijn actuele inspiratie vertaald worden. Het wordt echte “Eric van der Westenmuziek” met ingrediënten uit de jazz, rock, blues, folk, country, free, etnisch en world, waarbij hij de chef kok is in zijn eigen muzikale keuken.

Zijn “ingrediënten”, oftewel de musici van zijn orkest nemen in aantal toe naarmate het project vordert en er ontstaat een steeds grotere bezetting. Deze avond voegen zich twee vocalisten en Koen Smits op trompet bij de band. Eric van der Westen’s PLAYGROUND bestaat deze editie zodoende uit: Kim Hoorweg (vocals), Jimmy Rage (MC), Efe Erdem (trombone), Donald Simoen (alt), Miguel Boelens (tenor), Koen Smits en Joël Botma (trompet) en de vaste kernband met Aron Raams (gitaar), Erwin Hoorweg (keys), Dirk Peter Kölsch en Mark Schenk (drums) en Eric van der Westen op electrische contrabas en basgitaar.

Verwacht een mix van Led Zeppelin, Mingus, Coltrane, Urban Dance Squad en Henri Threadgill. Eric van der Westen’s PLAYGROUND is te horen op woensdag 11 mei in Paradox, Tilburg.