Muzikaal trio A Traveller’s Tale op 28 mei in Concertzaal Tilburg

2df5b293-9894-463e-92dd-8bbb22d98da5Op zaterdag 28 mei presenteert A Traveller’s Tale haar tweede album J.J. in de Tilburgse concertzaal. De band bestaande uit bassist Eric van der Westen (Sezen Aksu), gitarist Aron Raams (Gare du Nord) en trompettist Angelo Verploegen (The Houdini’s) brengt met filmische reismuziek een gevoel van vrijheid, ruimte en melancholie.

Met sfeervolle akkoorden van Raams, de diepte én ruimte in het spel van Van der Westen en subtiel melancholische melodieën van Verploegen brengt A Traveller’s Tale een unieke, originele soort Americana waar blues, folk, country en jazz samenkomen.

In het album J.J. volgt A Traveller’s Tale de in 1911 geboren Jean Jacques (J.J.) Albanel in zijn levensreis via het Amerikaanse platteland, langs grote imponerende steden naar het door oorlog getekende Europa van zijn Franse vader, om uiteindelijk weer terug te keren in het land van de onbegrensde mogelijkheden en de gebroken dromen. Naast de muziek van onder meer J.J. Cale, Tom Waits en Johnny Cash is de band geïnspireerd door de filmische roadtrips van de verhalen als in Blue Highways van William Least Heat-Moon en Paris, Texas van Wim Wenders.

”J.J.” is muziek die vertelt over de doorlopende zoektocht naar de existentiële harmonie in een leven vol tegenslagen. Een gezonde dosis nostalgie verpakt in klagelijke vergezichten maar met een grote glimlach naar wat komen gaat.