Candye Kane overleden

candye-press-photo-©-Alan-Mercer-269x360De Amerikaanse Blues, Swing & Jazz zangeres Candye Kane is op 6 mei overleden. Zij kon de strijd tegen kanker helaas niet winnen. In oktober 2015 had een grote groep Nederlandse muzikanten zich nog belangeloos beschikbaar gesteld om een benefiet te houden voor de kosten van de behandelingen. Dit ‘Care for Candye’ evenement bracht maar liefst 17 bands uit de top van Swing-, Blues- en Rock & Roll-scene op de been, die aaneengesloten 9 uur onafgebroken muziek hebben verzorgd op 2 podia van de Effenaar.

Candye, deze bijzondere dame, geboren als Candice Caleb, heeft een indrukwekkend leven achter de rug waarin het steunen van anderen haar altijd heeft geleid, met soms ook desastreuze gevolgen. In 2014 ging haar tourmanager er bovendien met haar zo zwaar verdiende en letterlijk ‘brood’-nodige geld vandoor..

Hoe zwaar het voor haar is om op te treden, ze moest dit doen. Afgelopen maanden stond Candye nog op diverse festivals op het podium, al haar energie bewaarde ze telkens weer voor een perfecte show, maar na afloop moest ze ondersteund worden. Wij zullen haar node missen.