JazzTip: Tutu Puoane vanavond in Paradox, Tilburg

Tutu-PuoaneTutu Puoane is één van de meest tot de verbeelding sprekende stemmen van de hedendaagse internationale muziekscène…

Ze werd geboren in Zuid-Afrika en verhuisde naar Europa in 2002. Ze verbleef twee jaar in Nederland en vestigde zich in 2004 definitief in Antwerpen. Om haar eerste decennium in verblijf in stijl af te ronden, ging zij op zoek naar een extra feestelijke jazzy sound. Om die reden voegde ze aan haar vertrouwde kwartet twee blazers toe. Met dit sextet mixt Tutu Puoane alle muziek die haar beïnvloed heeft tot een eigen, vertrouwd aandoend geluid. Soulvolle melodieën, mooie harmonie, veel verschillende grooves en spannende scatsolo’s… Tutu Puoane laat je lachen, ze ontlokt hier en daar een traan, ze laat je dansen en meezingen. iLanga (de zon) is dan ook de perfecte titel voor haar nieuwe cd!

Tutu Puoane staat vanavond in Paradox, Tilburg.