The Jazzinvaders komen met 5e album

Tien jaar na debuutalbum ‘Up & Out’ komen The Jazzinvaders met hun vijfde album: ‘Find The Love’. 2016 Wordt het jubileumjaar van deze Nederlandse dansbare jazzformatie, die het voorbije decennium op menig jazzfestival speelde (North Sea Jazz, Jazzrally, Jazz in Duketown) en daarbij landen heeft mogen bezoeken als Spanje, Duitsland, Oostenrijk, België, Engeland en Japan.

unnamed (1)Waardering is iets dat je moet verdienen. Phil Martin, de creatieve kapitein van The Jazzinvaders, weet als geen ander hoe dat te bereiken. Onder zijn bezielende en inspirerende leiding hebben The Jazzinvaders de afgelopen jaren wereldwijd reeds vele muziekliefhebbers weten te bereiken en beroeren. Vandaag de dag is dat niet anders, misschien nog wel sterker dan voorheen. Vanuit zijn studio, zorgt Phil Martin (tevens drummer van de band) voor een solide basis waarna hij – na input van de band – alles tot een samenhangend geheel weet te smeden.

De geschiedenis leert dat tien jaar al best lang is om mee te draaien in de Nederlandse jazzscene. Maar The Jazzinvaders herhalen niet, ze blijven zichzelf ontwikkelen door telkens nieuwe wegen in te durven slaan. De reis ging van dansbare latin jazz naar funky jazz. In spraakmakende samenwerkingen, zoals die met Dr. Lonnie Smith en Azymuth, wisten The Jazzinvaders de voorbije jaren hun sound prima te mengen met die van anderen.

Het nieuwe album laat weer een andere invalshoek horen dan de vorige plaat. We tellen tien krachtige disco-funk stukken met een duidelijke Jazzinvaders-touch. Slepende discogrooves zoals die in de jaren ‘70 veel klonken op albums van George Duke, Roy Ayers, Eddie Henderson en Earth, Wind & Fire. Sterke blazers-licks met brains. Funky vocalen van onder anderen Linda Bloemhard, Brian Zalmijn en Lilian Vieira. Solide basspel van Michel van Schie en Ton van der Kolk en virtuoos keyboardspel van Berthil Busstra.