Pianotrio met zangeres bij Observant

Anne Chris
Foto: Pim Hendriksen
Woensdag 11 mei presenteert het JazzPodium Amersfoort het Berend van den Berg trio bij Stadscafé de Observant. Zij begeleiden deze avond de talentvolle zangeres Anne Chris. Berend van den Berg is een van Nederlands beste jazzpianisten. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is momenteel leraar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft gespeeld met de jazzcoryfeeën John Clayton, Dee Daniëls, Chet Baker en Toots Tielemans. Hij begeleidde Ann Burton, Denise Jannah, Astrid Seriese en vele anderen. Zijn trio wordt deze avond gecompleteerd door Erik Robaard op contrabas en drummer Joost Kesselaar.

Anne Chris, geboren in 1977, kreeg haar eerste zanglessen toen ze dertien jaar was. Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam richtte ze zich op het schrijven van haar composities, en verdiepte ze zich in Braziliaanse muziek en improvisatie. Anne Chris kruipt diep in haar muziek. Zonder enige pathos weet Anne Chris je door de allure van eenvoud van begin tot eind te boeien.