Vincent Houdijk’s VinnieVibes terug met nieuw album ‘Vortex’

3de9c870-8f11-4ac6-a08e-51a122b11440Vincent Houdijk’s band VinnieVibes is terug met een nieuw album, ‘Vortex’. Het album ‘Vortex’ werd in oktober 2015 live opgenomen in een uitverkocht Paradox. ‘Vortex’ bevat inspiraties uit vele hoeken en kan gekarakteriseerd worden als fusionjazz, met sterk persoonlijke en hedendaagse elementen, zonder egotripperij maar mét democratische waarden, veel melodie en puntigheid. Met name de basgitaar en de MalletKat zorgen voor de vernieuwde sound…

VinnieVibes is de voornaamste formatie waarmee Vincent Houdijk (‘s-Hertogenbosch, 1981) werkt. VinnieVibes staat bekend om hun intense, dynamische en meeslepende muziek. In 2012 belandden ze in de finales van de Dutch Jazz Competition en het jaar daarop stond in het teken van hun debuutalbum ’15’, welke uitstekende recensies ontving en binnen 6 maanden (1000 stuks) uitverkocht.

Dit jaar is Vincent Houdijk door de vereniging van jazzprogrammeurs in Nederland verkozen tot Young VIP: het meest veelbelovende jazz talent van 2016. Houdijk werkte tot dusverre onder meer samen met grote namen als Wouter Hamel, Kyteman, Sean Jones, Eric Vloeimans en Mathilde Santing. Bijzonder is ook de samenwerking met het Metropole Orkest, dat hem geregeld inschakelt bij projecten.

Houdijk is een gepassioneerd musicus met een energieke en ondernemende geest. Houdijk onderscheidt zich met zijn specialisatie als vibrafonist in de jazz en van deze exclusiviteit geniet hij. In Nederland is alleen Frits Landesbergen bekend als bespeler van dit instrument en bij hem studeerde Houdijk. Hij had ook les van de internationaal vermaarde Mike Manieri. Frank Zappa is een van de meest opvallende invloeden in zijn muziek. Hij deelt zijn openheid en de veelheid in stijlen (o.a. Indiase muziek, tango, klassieke muziek en jazz) die hij met elkaar vermengt. Houdijk’s composities zijn veelal autobiografisch en hij laat zich ook graag inspireren door zijn dierbaren, de natuur en collega musici.