Red Light Jazz 2016 komt weer met mooie namen

In juni 2016 vindt voor de derde keer in successie het Red Light Jazz festival plaats. De afgelopen edities waren zeer geslaagd, mede dankzij een fraai palet aan artiesten. Het grotendeels gratis festival speelt zich af in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam. Dit jaar wordt de line up gevormd door New Cool Collective ft. Matt Bianco, Candy Dulfer, Ruud Breuls, Sinas, The Preacher Men, Massada, Hans Dulfer, Verheij & Friends ft. Oscar Harris, The Jig, Nadjazzda, The Funkstamatics e.a.
12795231_488817547985822_1189724238068573268_o

Tegen de achtergrond van het initiatief ‘Amsterdam World jazz City’ zagen enkele jazz-minnende wallenondernemers in 2014 de kans schoon om de jazzcultuur van het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam in de schijnwerpers te zetten. De buurt, vaak negatief in het nieuws, heeft namelijk zoveel meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. Een rijke jazzgeschiedenis bijvoorbeeld, met illustere namen als Teddy Cotton en Kid Dynamite die vroeger vaak speelden in clubs als Casablanca en de Cotton Club. Red Light Jazz brengt die geschiedenis weer tot leven. In 2014 en 2015 genoten buitenlandse toeristen, dagjesmensen uit de provincie en vele Amsterdammers tijdens Red Light Jazz van jazzoptredens in cafés, theaters en andere sfeervolle locaties waar ze nooit eerder waren geweest.

Het Red Light Jazz Festival beleeft dit jaar alweer haar derde editie. Op 3, 4 en 5 juni as. spelen tal van bekende en minder bekende – voornamelijk Nederlandse – jazzartiesten op 25 locaties in- en rondom het wallengebied. Onder de optredende acts bevinden zich ook talentvolle studenten van het nabij gelegen Conservatorium van Amsterdam.