Red Snapper naar Paradox

De Britse band Red Snapper is terug! Met hun rokerige mix van acid jazz, breakbeat, triphop en drum ’n bass in verschillende tempoversnellingen. Door het met Massive Attack te vergelijken duistere, complexe, maar harmonieuze samenspel tussen akoestische instrumenten en elektronisch sample materiaal geldt de band als pionier op het gebied van het mixen van analoge en digitale muziek.

red snapperRed Snapper trok hiermee in de jaren ’90 de aandacht van het fameuze Warp-label. En in 2014 waren ze er opeens weer. Met een album ‘Hyena’ vol Afrofunk, psychedelische soundscapes, jazz, breakbeat en electronica. Red Snapper tourde een jaar lang rond en speelde live de soundtrack onder de Senegalese 70’s roadmovie ‘Touki Bouki’. Tijdens de huidige tournee speelt Red Snapper klassieke Red Snapper tracks in nieuwe arrangementen, stukken van hun laatste album “Hyena” en ook een aantal nieuwe nummers.

Voor & na de show kun je genieten van DJ H. The Hype met heerlijke plaatjes! Bezetting van Red Snapper: Rich Thair drums, Ali Friend contrabas, David Ayers gitaar, Tom Challenger sax, klarinet keysboards.

Red Snapper is te horen op zaterdag 30 april in Paradox Tilburg.