Billy Paul overleden

Het jaar wordt steeds droeviger voor de muziekwereld, zojuist bereikt ons het trieste bericht dat zanger Billy Paul is overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Paul was een Grammy Award winnende, Amerikaanse soul/jazz zanger, meest bekend door zijn nummer 1 hit ‘Me and Mrs. Jones’ alsmede het uit 1973 daterende album en single ‘War of the Gods’ dat een mix is van conventionele popmuziek, soul en funk met elektronische en psychedelische invloeden.

Op de website van Billy Paul is het volgende te lezen:

“We regret to annouce with a heavy heart that Billy has passed away today at home after a serious medical condition. We would like to extend our most sincere condolences to his wife Blanche and family for their loss, as they and the world grieves the loss of another musical icon that helped pioneered todays R&B music. Billy will be truly missed. Please share you thought, messages and stories of Billy as we remember this legendary artist, family member and friend”.

Paul was deze week opgenomen in het Temple University Hospital, hij overleed gisteren op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Blackwood, New Jersey. De zanger overleed daar aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter, alsmede een aantal enorm mooie nummers.