Michelle David – The Gospel Sessions Vol. 2

De plaat begint met ‘Lord Give Me The Strength’. De toon is meteen gezet; het gaat om een gospel plaat. De roots van Michelle David liggen in New York, en vanaf jonge leeftijd bezocht ze de kerk en ontwikkelde ze haar liefde en zangtalenten voor de swingende kerk muziek. Deze gospel swingt en dringt tot je door, en laat een vrolijk gevoel achter. Inmiddels woont Michelle in Amsterdam waar ze samen met Onno Smit en Paul Willemsen het project Gospel Sessions start. Inmiddels zijn we toe aan ‘The Gospel Sessions volume 2’.

michelle-david-gospelsessions

De plaat klinkt kaal waarbij de prachtige stem van Michelle centraal staat. In de nummers waar het tempo wat hoger ligt komt haar stem wat minder naar voren, en wordt er meer op de positieve vibe geleund qua sound.

Het zijn op deze plaat echter de rustige (bijna akoestische) nummers die indruk maken. ‘There’s a Place’ is het prijsnummer met violen en heerlijke rustige gitaar akkoorden in combinatie met de hemelse stem van Michelle. In dit nummer zingt ze ‘I wanna go where Jesus is’ en dat gebeurt met zoveel gevoel dat je er zelf ook naar toe wilt. De inhoud van de teksten hebben met het geloof te maken. Toch heb je niet het gevoel dat je naar een bekeer plaat zit te luisten. Het is een combinatie van heerlijke soul muziek die niet volgepropt is met bliepjes maar heerlijk naturel is sober is.

‘Higher Ground’  is het volgende rustige prijsnummer. Het eveneens kalme ‘Tradewinds’ en de live afsluiter ‘Baptised’ geven aan dat wanneer het tempo omlaag gaat de kracht en pracht van de stem van Michelle omhoog gaat. Moge de Heer Michelle nog lang de kracht geven nog vele volumes uit te brengen. Ik ben bekeerd. (7/10)(Excelsior)