Muziek van John Zorn door Cubaanse meester Roberto Rodriguez in Utrecht en Tilburg

unnamedDe Cubaanse meester-percussionist Roberto Rodriguez raakte verslingerd aan klezmer toen hij als jonge immigrant in Miami optrad op Joodse bruiloften en partijen. Later maakte hij carrière in de bands van Joe Jackson en Paul Simon en in de jaren negentig verhuisde hij naar New York. Nu brengt hij op John Zorns label Tzadik CD’s uit waarop Latijns-Amerikaanse en Joodse muzikale tradities samenkomen. Een werkelijk unieke en feestelijke mix!

Hij komt naar Nederland met zijn Cuarteto Masada waarmee hij het album AGUARES uitbracht. Het materiaal op dit album bestaat uit stukken die John Zorn schreef voor The Book Of Angels Vol 23.

Rodriguez speelt niet met de minsten! Zo werd de pianist, Omri Mor, onlangs nog onder veel bewondering ontvangen in ons land, in het gezelschap van bassist Avishai Cohen. Deze avond is dus niet alleen voor liefhebbers van John Zorn een must. Van welke muziek je ook houdt, jazz, Latijns Amerikaanse muziek, klezmer… Het wordt ongetwijfeld een bijzondere avond.

Bezetting: Roberto Rodriguez drums percussie, Jonathan Keren viool, Omri Mor piano, Bernie Minoso bas.

Cuarteto Masada is te horen op vrijdag 29 april in Paradox Tilburg en op zaterdag 30 april in Rasa Utrecht.