Ack van Rooyen presenteert kwintet bij JazzPodium Amersfoort

Foto (c) Eveline van Egdom
Foto (c) Eveline van Egdom

Op zondag 3 april presenteert het JazzPodium Amersfoort een bijzonder concert bij De Observant. Levende legende Ack van Rooyen treedt op met zijn nieuwe kwintet. De aanvang is 14:00 uur.

Ack van Rooyen is vorig jaar 85 jaar geworden. Om dit te vieren is een tournee georganiseerd met een door hem samengesteld kwintet bestaande uit een jongere generatie musici, die in de loop der jaren door hem zijn geïnspireerd en inmiddels allen een eigen weg hebben gevonden. Bijna allen, net als Ack, uit het Haagse nest, spelen zij al jaren met hem samen. Zij worden gerekend tot de crême de la crême van de Nederlandse jazzscene en voeren met veel liefde en respect voor de muziek en de meester een rijke dialoog.

Het Ack van Rooyen Kwintet is opgebouwd rond de stijl van Ack’s spel, sensitief, met de oren wijd open, snel van begrip, met een gevoel voor zowel swing en traditie als vernieuwing. Onlangs kwam de Cd ‘To the Ends of the Earth’ uit, die in de jazzpers zeer goed ontvangen werd.

De formatie bestaat uit Ack van Rooyen (flugelhorn), Jeroen Manders (tenorsaxofoon),  Mark van Roon (piano),  Erik Robaard (contrabas) en Wim Kegel (drums).