Beets en Nijland bij Observant in Amersfoort

Alexander Beets, saxofonist en festivaldirecteur Rabobank Amersfoort Jazz, nodigt regelmatig bij Stadscafé de Observant bevriende jazzartiesten uit met hem het podium te betreden. Voor woensdag 30 maart heeft hij zangeres Judith Nijland gevraagd.

Judith-Nijland-Alexander-Beets-LowRes[1]
Deze Leusdense zangeres geniet met volle teugen van het leven en van muziek. En dat straalt ze ook uit. Ze zingt een breed repertoire, van jazzstandards tot popstukken en eigen liedjes. En nooit zonder daar haar eigen draai aan te geven. Op dit moment toert ze met A Jazz Tribute to ABBA, waarbij ze met haar eigen band ABBA-liedjes verjazzt en met de cd Trav’lin’ Light die ze met het Alexander Beets Quartet opnam.

Judith is muziek. Al op jonge leeftijd doet ze mee aan talentenjachten met zelf geschreven liedjes. De piano thuis wordt veel gebruikt voor klassieke pianolessen en eigen probeersels. Na een studie Grieks en Latijn studeert Judith jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag en slaat daarna haar eigen weg in. Ze gaat steeds meer zelf stukken schrijven, maar jazz blijft haar grote liefde.

Haar heldere en warme stem met groot bereik is erg flexibel. Vaak zeggen mensen dat haar geluid op dat van Karen Carpenter lijkt. En als Judith op het podium staat is ze sterk, soms kwetsbaar en vaak vol humor. Ze neemt je mee in haar verhaal en bovenal geniet ze zichtbaar van de interactie op het podium met haar band en het publiek.