STUFF! zorgt voor memorabele avond in W2 Poppodium

Donderdagavond was een mooie avond voor Den Bosch. Een van de grootste upcomming bands op jazzgebied bespeelde de mooie zaal van W2 Poppodium in Den Bosch: STUFF!. Een avond die bij velen nog lang in het geheugen gegrift zal blijven staan.
stuff11

Een voorprogramma met de vreemde naam ∀, opende de avond in Den Bosch. Het trio speelde lekker jazzy zonder individuele spelers naar de voorgrond te trekken. De kracht van ∀ het was een geheel waarin ze samen opgingen. De show van ∀ gebruikte elementen uit de jazz en electronica om hun energie te vertalen. ∀ komt uit de logica, en betekent binnen een vergelijking ‘voor alle….geldt’, en dat klopte helemaal. ∀ voelde dan ook aan als een grote jamsessie waarbij allen dezelfde regels hadden. Telkens als het publiek het ritme te pakken had, ging het weer een andere kant op. En dat gold voor alle nummers van ∀.

∀1

Het duurde lang voordat STUFF! zelf eindelijk begon. Zo’n 200 bezoekers waren af gekomen op de Belgische band, ie wellicht nog experimenteler was dan het voorprogramma. STUFF! begon met een serie getallen als opkomst en maakte direct duidelijk een completere sound te hebben dan het voorprogramma. Mogelijk was dat door de aanvulling van dj en blazers, mogelijk door de ervaring.

stuff4

STUFF! gebruikte in haar show allerlei geluiden, zoals belletjes en vogelgeluiden. STUFF! was wellicht een trein die langzaam op stoom komt, maar uiteindelijk in volle vaart doordenderde. STUFF! speelde eerder een overweldigend succesvolle show tijdens Best Kept Secret Festival en kreeg daar een 10 minuten lang oorverdovend applaus; De funky en jazzy sound van STUFF! besloeg ook in Den Bosch het hele muzikale spectrum, waarna dik na elven net zo’n dik applaus het W2 Poppodium in stilte achterliet. Een memorabele avond.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

stuff11