Jazz cafe DIZZY opent jazzvoorjaar in Rotterdam

DIZZY SPRING OPENINGJazzcafé Dizzy opent het voorjaar met een speciale sessie van Benjamin Herman op woensdag 30 maart aanstaande. De afgelopen 2 maanden heeft de nieuwe eigenaar ‘De Olijventuin’ Dizzy nieuw leven ingeblazen. De keuken is nu top en ook muzikanten en muziekliefhebbers beginnen weer de weg terug te vinden naar de beroemde Rotterdamse jazzclub van weleer.

Rotterdamse artiesten als Efe Erdem (Re:Freshed Orchesra), Friso van Wijck (The Protagonists), Arthur Flink (State Of Monc), Piero Bianculli (Dutch Music Collective) en Omar Ka (Fulaband) en vele anderen hebben van Dizzy hun nieuwe huiskamer gemaakt en bijzondere sessies gehost met speciale gasten zoals Poliana Vieira, Stanley Clementina, Eliel Lazo(Cuba) en Abu Djigo(Senegal).

Een smeltkroes van muziek uit alle hoeken van de wereld. Dat is ook precies de mix die het nieuwe Dizzy voor ogen heeft. Al jaren had Mustafa Cingöz van ‘De Olijventuin’ een droom om zijn eigen jazzclub te beginnen. Toen de kans zich voordeed had hij weinig bedenktijd nodig en is direct aan de slag gegaan.

Het begin is hoopvol. Er komt een nieuw en breed publiek van (inter)nationale studenten, artiesten en muziekliefhebbers. Ook het oude en vaste Dizzy publiek begint er langzaamaan weer in te geloven. Er is begonnen met drie vaste muziekavonden (dinsdag, donderdag en vrijdag) en DJ’s op zaterdag . Cingöz krijgt hierbij hulp van programmeur en muziekondernemer Hanyo van Oosterom (o.a. World Port Jazz, Rotterdam Import, Numoonfest, Grounds en Nacht Van De Kaap).

Een nieuwe stichting is inmiddels opgericht met prominente bestuursleden uit de cultuursector, de media, de politiek en de jazzmuziek. De komende maanden zal het nieuwe beleidsplan worden afgerond en de fondsenwerving worden gestart. De planning is om medio september het nieuwe programma voor 2016-2017 te presenteren.

Om toch nu al iets te vieren is de sessie met Benjamin Herman geprogrammeerd. Er zal ook iets meer worden verteld over de verdere toekomst, waaronder de plannen voor een bijzonder North Sea Round Town 2016 programma.
Alle ingrediënten zijn aanwezig om van Dizzy weer een toonaangevende jazzclub te maken. Een goed begin van het voorjaar! Wij hopen u te verwelkomen op woensdag 30 maart vanaf 17.00 uur. Het optreden van Benjamin Herman begint om 21.00 uur.