Edison Publieksprijswinnaar Bart Wirtz oefent voor nieuw album

Frank de Graaf Photography
Frank de Graaf Photography

In 2012 zorgde het album ‘iDreamer’ voor een stroomversnelling in de carrière van altsaxofonist Bart Wirtz. Het leverde hem de Edison Jazzism publieksprijs 2012 op. Bart Wirtz en zijn Quintet zijn te horen op vrijdag 18 maart in Paradox Tilburg.

Voor de opvolger van zijn iDreamer album,’Interview’ (2014), werkte Wirtz samen met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzeloze wijze diverse muziekinvloeden samenkomen. Na iDreamer en Interview is het nu tijd voor een nieuwe band, een nieuw geluid! In aanloop naar het voor september 2016 geplande album, kan het publiek live getuige zijn hoe Wirtz en zijn band de nieuw geschreven stukken verfijnen en verkennen. Het nieuwe album zal een avontuurlijk cross-over geluid laten horen met invloeden van blues, roots en hip-hop. Bezetting: Bart Wirtz altsax, Emiel van Rijthoven keys synths sounds, Kasper Kalf bas, Niek de Bruijn drums, percussion, Bink percussion sounds vibes.