“Campert” door Pierre Bokma & Benjamin Herman Kwartet in Paradox

Benjamin-RemcoHet zoemde al enige tijd rond: “Remco Campert is in het ziekenhuis opgenomen”. Dat was helaas ook zo, maar is inmiddels is hij weer thuis en het gaat weer goed met hem. Hij is echter nog niet in staat om openbare optredens te verzorgen. Gevolg was echter wel dat ons toegevoegde paraBIEBop programma “Remco Campert & Benjamin Herman Kwartet” in het TILT festival geen doorgang kon vinden….

Met grote dank aan het Benjamin Herman Kwartet is echter de best mogelijke oplossing hiervoor gevonden. Bij het ontbreken van de grote meester Remco Campert zelf, is één van Nederlands beste acteurs Pierre Bokma bereid gevonden om de rol van Campert over te nemen. Het programma is dus hetzelfde, alleen de voordragende persoon is anders. Hiermee hebben we een première in huis gehaald, die wellicht nog een vervolg gaat krijgen in de toekomst. TILT en paraBIEBop zijn trots om deze mooie combinatie te presenteren: “Campert” door Pierre Bokma & Benjamin Herman Kwartet!

Remco Campert (Den Haag, 28 juli 1929) is de laatste nog levende icoon van de generatie dichters die als “de Vijftigers” geschiedenis maakten. Campert maakte ook veel gedichten over jazzmusici als Charlie Parker, Chet Baker en Piet Noordijk. Niet zo gek dus dat jazzmusicus Benjamin Herman zijn werk las en erdoor geïnspireerd werd. Dat leverde een prachtig album op met de veelzeggende titel “Campert, de tijd duurt één mens lang”. Inmiddels is Benjamin Herman, hoewel wat jonger dan Remco, ook al een icoon geworden maar dan in de Nederlandse jazz. Onvermoeibaar stort hij zich op het ene na het andere project, met eigen bands maar ook met uiteenlopende musici uit binnen- en buitenland.

De concertreeks paraBIEBop is een initiatief van Bibliotheek Midden Brabant en Paradox. Voor 16 maart is er een speciale editie van het paraBIEBbob in samenwerking met TILT. Boekhandel Livius de Zevensprong is deze avond ook aanwezig met een collectie bundels van Remco Campert. Tevens is het album ‘Campert, de tijd duurt één mens lang’ sinds lange tijd weer fysiek verkrijgbaar.

“Campert” door Pierre Bokma & Benjamin Herman Kwartet is te horen op woensdag 16 maart in Paradox Tilburg.