The Claudia Quintet naar Paradox

The-Claudia-Quintet
Van surf-rock tot breakbeats en van kamerjazz tot minimal music; The Claudia Quintet speelt eigentijdse muziek in een wonderlijke bezetting met vibrafoon en accordeon. Op 11 maart speelt het Quintet in Paradox in Tilburg.

The Claudia Quintet is genoemd naar een wild-enthousiaste fan. Volgens bandleider John Hollenbeck is het ook een goede naam vanwege het feminiene karakter. Geen machosolo’s, egotripperij of arrogante houdingen, maar een zachtaardig bandgeluid zonder markante persoonlijkheden. The Claudia Quintet beweegt zich vloeiend tussen verschillende klankkleuren, en de composities kennen verrassende wendingen.

Samenspel staat voorop en krachtpatserij wordt vermeden, met als resultaat een melodieus en rijk gedetailleerd groepsgeluid. Hollenbeck zelf: “mijn muziek is voor het grootste gedeelte vrij van stijl of genre, het is muziek die voor zichzelf spreekt en die de luisteraars de vrijheid geeft om hun eigen ontdekkingen te maken.” John Hollenbeck drums, composities, Matt Moran vibrafoon Red Wieringa accordeon, Jeremy Viner klarinet tenorsax, Chris Tordini bas.