Avishai Cohen Trio in Theaters Tilburg

France.Paris.09/2013.Avishai Cohen.Basse.bass.Israel.

Avishai Cohen is een waar podiumbeest. Hij maakt naam als een van de beste bassisten ter wereld. Maar ook als componist behoort hij tot de top van de jazzwereld. Cohen is een meester in het vermengen van jazz met ritme-invloeden uit de rock, klassieke en Arabische muziek alsmede invloeden uit de Afrikaanse muziek.

Met zijn energieke, aanstekelijke spel brengt hij het doorgaans zo logge begeleidingsinstrument, de contrabas, naar de voorgrond. Van exotische toonladders tot complexe maatsoorten: alles klinkt soepel en toegankelijk in de handen van Cohen en zijn band. De in Israël geboren bassist viel op in New York in de band van Chick Corea, maar speelde ook met beroemde namen als Alicia Keys en Danilo Pérez.

Afgelopen jaar kwam op zijn eigen label (Raz Daz) het album “From Darkness” uit. Met dat album gaat hij terug naar de basis en brengt hij muziek vol pure, oprechte en breekbare klanken, waarin de muzikanten samen één worden.
Theaters Tilburg heeft de handen ineengeslagen met muziekpodium Paradox, om internationale topacts in jazz, zoals Avishai Cohen, naar Tilburg te halen. Jazzliefhebbers opgelet! Het concert van Avishai Cohen met zijn trio is op woensdag 30 maart in de Concertzaal van Theaters Tilburg.