Ed Motta en Izaline Calister op eerste editie The Hague International Jazz Days

The Hague Jazz
Op 30 april en 1 mei 2016 vindt in Den Haag op diverse locaties de eerste editie plaats van The Hague International Jazz Days. Een sprankelend nieuw festival dat aansluit bij de wereldwijde viering van het door UNESCO georganiseerde International Jazz Day. Jazz is hét muzikale genre dat verschillende culturen bij elkaar brengt en de dialoog bevordert. De organisatie is dan ook trots dat zij niemand minder dan Ed Motta en Izaline Calister kon strikken.

Het festival opent in Korzo met een unieke reünie van de eerste complete Big Band uit de Arabische wereld: Syrian Big Band. Samen met Codarts Big Band zal zij het publiek opwarmen met een hoopvol concert in het teken van vrede en verbondenheid. Boy Edgar winnares Tineke Postma en trombonist Ilja Reijngoud ondersteunen dit initiatief met een muzikale bijdrage. Dan is het de beurt aan de Braziliaanse superster Ed Motta. In De Nieuwe Kerk zal dit muzikale meesterbrein zijn nieuwste album Perpetual Gateways presenteren. Een plaat dampend van de soul, funk, jazz, rock en Braziliaanse invloeden.

Edison-winnares Izaline Calistersluit de eerste dag van The Hague International Jazz Days swingend af in het Paard van Troje. Haar aanstekelijke fusie tussen traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden is altijd een succes. Bovendien presenteert zij in de Haagse muziektempel haar nieuwe album Lus di Solo. Op zondag sluiten zangstudenten samen met de Big Band van de Jazzschool het festival af met een wervelende performance in de Regentenkamer.

The Hague International Jazz Days verbindt ook een educatief aspect aan het festival. In Prins 27 worden zaterdag openbare workshops gegeven door saxofonist en componist Rolf Delfos, bekend van Jazzinvaders, Houdini’s en Artvark. Daarnaast zal ook de Amerikaanse zangeres Rachel Gould, bekend van haar bijdrage aan Chet Baker’s klassieker All Blues, workshops voor de zangstudenten van de Jazzschool verzorgen. De middag wordt met een jamsessie in de foyer afgesloten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *