Zondag uitreiking Dordtse Sena Jazzprijs 2016

DJSOp zondag 6 maart vindt de 28e editie van de Dordtse Sena Jazzprijs plaats in Jazzpodium DJS. Zo’n twintig jonge musici, studenten en pas afgestudeerde jazzmusici schreven zich in voor dit jaarlijkse concours. De jury nomineerde drie kandidaten die optreden in het Jazzpodium.

De voorselectie voor deze prijs vond plaats aan de hand van audiomateriaal. De inzendingen zijn beluisterd door een club jazzliefhebbers en -professionals van het Jazzpodium zelf. De kandidaten brengen eigen repertoire en – als extra opdracht – een eigen interpretatie van Wayne Shorter’s ‘Yes or No’. De gerenommeerde jury beoordeelt de optredens nauwkeurig en kiest uiteindelijk een winnaar.

De winnaar krijgt een prijs van 1000 euro. Tevens krijgt de winnaar een speelplek op het Sena Summer Jazz Podium tijdens het Big Rivers Festival. Iedere band die meedoet krijgt een juryrapport.