Lianne La Havas maakt Concertgebouw vrolijk

Op maandag 29 februari stond de Britse singer-songwriter Lianne La Havas in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam. In 2012 brak zij door met haar debuutalbum ‘Is Your Love Big Enough?’. Vorig jaar kwam Lianne la Havas haar nieuwste album uit, ‘Blood’. Dit werd meteen een groot succes.

Op uitnodiging van Lianne zelf stond Tokio ineens in haar voorprogramma. Een lange jongen gezeten achter een keyboard en met een kleurrijk gewaad aan. Elektronische muziek kwam ons tegemoet, ongrijpbaar.

SR4A2416_LiannelaHavas

Het concert was een staand concert, wat je niet zo snel zou verwachten in het toch wel chique Concertgebouw. Tegen de wand staat nog een rij stoelen, en op het balkon staan stoelen, maar dat was het dan ook. Chique gekleed in een zwart jurkje en blokhakken kwam Lianne het podium op. Ze was niet de enige; ook het publiek zag er uit om door een ringetje te halen. Lianne kreeg haar gitaar aangereikt en speelde het eerste nummer ‘Green & Gold ’alleen op het podium. Vanaf het tweede nummer stond haar band achter haar.

SR4A2410_LiannelaHavas

Zij speelde nummers van haar nieuwste album en haar debuutalbum, waaronder ‘Is Your Love Big Enough? ‘, ‘What You Don’t Do’, ‘Lost & Found’ en ‘Tokyo’. Bij het nummer ‘Au Cinema’ improviseerde ze het refrein van Pharrell’s ‘Happy’. Met een ander ‘vrolijk’ nummer ‘Forget’ sloot ze haar show in Amsterdam af. We werden vrolijk van haar mooie muziek!

Foto’s (c) Armelle van Helden, Maxazine.nl