Edison Jazz/World naar Rotterdam met Metropole Orkest

Na acht succesvolle jaren in Eindhoven heeft de Edison Stichting besloten om de jaarlijkse Edison Jazz/World presentatie naar Rotterdam te verhuizen. De eerste editie zal plaatsvinden op vrijdag 24 juni tijdens inJazz in het nieuwe Luxor Theater. Net als in Eindhoven zal het Metropole Orkest een belangrijke rol vervullen.
Edison-Jazz-World-e1381238309393

Edison Jazz/World is één van de drie manifestaties van de Edison Stichting, naast Edison Pop en Edison Klassiek. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland (sinds 1960) en wordt toegekend aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit, uitgebracht in een bepaalde periode.

Paul Solleveld van de Edison Stichting is heel blij met de nieuwe samenwerking: “Wij kijken er naar uit om in het dynamische Rotterdam aan te sluiten bij de wereldberoemde jaarlijkse jazz festivals en hopen een verrijking te zijn bij de start daarvan. De Edison Stichting is uitgeverij BCM en de Gemeente Eindhoven zeer erkentelijk voor de jaren lange prettige samenwerking in Eindhoven.”