Rein de Graaff Trio feat. Eric Alexander naar Paradox

Eric Alexander
Eric Alexander. Foto (c) Jimmy Katz

“Mr. Bebop” Rein de Graaf is “still going strong” en tourt al jarenlang met zijn trio waarbij hij muzikale gasten uitnodigt, veelal afkomstig uit de Amerikaanse bebop en hardbop scene. Op 4 maart staat het Rein de Graaff Trio feat. Eric Alexander in Paradox in Tilburg.

Deze keer komt hij met de Amerikaanse topsaxofonist Eric Alexander. Tenorsaxofonist Eric Alexander begon met pianoles. Op zijn negende switchte hij naar de klarinet, die hij later verruilde voor zijn grote ‘liefde’ de tenorsax. In zijn muziek heeft Eric zich het meest laten beïnvloeden door bebop pioniers George Coleman en Coltrane. Zo ontwikkelde hij zijn eigen fraaie geluid binnen de bebop traditie.

Eric Alexander (USA, 1968) is een van de jongere helden op de tenorsaxofoon. In 1991 eindigde hij op de tweede plaats, achter Joshua Redman, in de Thelonious Monk International Saxophone Competition. Vanaf dat moment wierp Alexander zich in het hectische leven van de professionele jazzmusicus. Hij speelde onder meer met orgeltrio’s in Chicago en maakte zijn opnamedebuut in 1991 met Hammond-organist Charles Earland. Zijn eerste album als leider nam hij voor het label Delmark op in 1992. Meer opnamen voor Delmark, Criss Cross en Alpha volgden al snel. Via een vast contract bij Milestone kwam Eric uiteindelijk terecht bij Highnote.

Het Rein de Graaff Trio bestaat verder uit contrabassist Marius Beets en slagwerker Eric Ineke. Samen met Eric Alexander staan zij garant voor een avondje klassieke bop op zijn best.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *