VANBINSBERGEN PLAYSTATION vrijdag in Paradox

VANBINSBERGEN PLAYSTATIONGitarist, componist en bandleider Corry van Binsbergen is onvermoeibaar. Met PLAYSTATION lanceert ze een nieuw muzikaal avontuur. Een heuse “allstar” band met louter toppers uit de Nederlandse jazzscene: PLAYSTATION.

Van Binsbergen (winnares VPRO/Boy Edgar Prijs 1997/1998) werd bekend met haar band Corrie en de (Grote) Brokken en het kwartet VANBINSBERGEN met Anton Goudsmit. Met PLAYSTATION stond ze ook in De Toonzaal tijdens de laatste editie van Jazz in Duketown. Dat leverde een geweldig optreden op en dat concert is door de VPRO opgenomen en uitgezonden.

Zo pikt ze de draad weer op van de prettig gestoorde instrumentale bandjes van weleer… En de tijd was er na ruim 15 jaar van voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecten wel weer rijp voor! Van Binsbergen heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke band samengesteld. Zelf noemen ze hun muziek “eclectic-crossover-jazz”. In najaar 2015 brengt Challenge hun eerste album uit. Bezetting: Mete Erker tenor sopraan, Miguel Boelens alt, Morris Kliphuis hoorn, Joost Buis trombone, Dion Nijland bas, Yonga Sun drums, Albert van Veenendaal piano, Corry van Binsbergen gitaar

VANBINSBERGEN PLAYSTATION is te horen op vrijdag 26 februari in Paradox Tilburg.