Wynton Marsalis en bigband voor eenmalig concert naar Nederland

Trompettist, componist en bandleider Wynton Marsalis komt op maandag 8 februari samen met zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra voor één concert naar Nederland. In de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw spelen de Amerikaanse jazzmusicus en zijn fameuze bigband werk uit The George Gershwin Songbook.

Schoolproject

WyntonMarsalis_byFrankStewart_04Rond het concertoptreden van Wynton Marsalis en zijn musici is ook een project georganiseerd met 33 muziekleerlingen van het AmsterdamseVossius Gymnasium. Samen vormen deze leerlingen de bigband van de school. Ter voorbereiding op een workshop met leden van Marsalis’ bigband hebben de leerlingen een compositie van George Gershwin ingestudeerd. Na afloop van de workshop wonen deze leerlingen, aangevuld met klassen van andere (muziek)scholen, de soundcheck voor het avondconcert bij. Ook mogen de leerlingen vragen stellen aan Wynton Marsalis en zijn bandleden. De Q&A wordt gepresenteerd door Floris Kortie. De leerlingen van het Vossius Gymnasium die deelnamen aan de workshop wonen ook het avondconcert bij.

Wynton Marsalis & Jazz at Lincoln Center Orchestra

Voor Wynton Marsalis staat Jazz voor vrijheid, voor je kunnen uiten. Dat doet de Amerikaan in brede vorm. Hij bespeelt het hele jazzspectrum: van de New Orleanse wortels tot muziek van morgen. Met het Jazz at Lincoln Center Orchestra wil Wynton Marsalis mensen vermaken, verrijken en samenbrengen. Genietend en dansend in je stoel word je, aldus de bandleider, een beter mens. ‘Omdat je in jazz improviseert, vier je je persoonlijke expressie en individualiteit. Omdat het swingt, moedigt het aan die vrijheid samen te beleven en te bewaren. En omdat jazz uit de blues voortkomt, leert het ons alle moeilijkheden optimistisch tegemoet te treden.’

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *