Maartje Meijer komt met Inner Circle

Zangeres, pianiste en componiste Maartje Meijer brengt haar tweede album ‘Inner Circle’ uit. Na het door de pers bejubelde debuutalbum ‘Virgo’ (2013)  brengt Meijer een liefdevol muzikaal statement over familie, warmte en de eeuwige zoektocht naar rust. Omringd door ijzersterke gastmusici zoals Joris Roelofs en Maarten Hogenhuis pakt Maartje uit met een combinatie van polyritmische pop en filmische jazz. Dit alles onder de hoede van de bezielende producer (en alom bekende gitarist) Jesse van Ruller.

Maartje Meijer“Deze keer een vocale plaat, iets minder jazz, iets meer pop. Een eenheid, één sound. Verwacht eerlijke, heldere en warme liedjes. Over familie, opgroeien op Flakkee en rennend in de zon in slaap vallen”, aldus Meijer

De vijfkoppige band nam de stukken op in de prachtige studio ‘La Chapelle’ in België, met de gerenommeerde technicus Joeri Saal. Op de plaat één cover ( ’She’s Leaving Home’ van The Beatles) en acht eigen songs, waarvan ook een Nederlandstalig stuk. “Voor de grap probeerde ik een refrein in het Nederlands, omdat ik een heel beeldende
tekst wilde. Dat werkte meteen. Leuke verrassing, want ik heb nooit de intentie gehad in het Nederlands te zingen. En dat alles in een droombezetting met o.a. de solistische helden Joris Roelofs en Maarten Hogenhuis.”