Hieroglyphic Being komt met nieuwe releases

MI0003953518[1]Een nieuwe release op Sounds Of The Universe, sub label van Soul Jazz, is de eerste van twee nieuwe albums van Hieroglyphic Being, aka Jamal Moss: een DJ/composer/sound artist uit Chicago die baanbrekende, experimentele en grensoverschrijdende Afro futuristische elektronische muziek maakt en waarvan het tweede album in januari 2016 zal verschijnen.

De muziek van Jamal Moss omvat twee van de belangrijkste muzikale stromingen uit Chicago: de Acid House , ontstaan in1986, van Frankie Knuckles, Phuture en Marshall Jefferson en de muziek van Sun Ra, wiens Arkestra tussen 1946 en 1961 in Chicago bivakkeerde . Met band leider Marshall Allen van Sun Ra Arkestra en een aantal free jazz muzikanten was Jamal onlangs in de studio voor opnames van het album ‘We Are Not The First’ van Hieroglyphic Being & JITU Ahn Sahm-Buhl. Moss heeft als mentors producers Adonis en Steve Pointdexter en runt zijn eigen Mathematic label dat muziek heeft uitgebracht van Acid House pioniers Lil’ Louis , Adonis en vele anderen. “I’m the last of the line of producers directly influenced by Ron Hardy (the pioneering Acid House DJ) at the MusicBox”, aldus Jamal Moss.