Jeroen van Vliet: Solo Piano & Moon Trio in de Concertzaal Tilburg.

Tilburgs muzikaal trots, pianist Jeroen van Vliet stapt in de spotlights bij Concertzaal Tilburg op zaterdag 9 januari. Hij geeft een soloconcert èn presenteert zijn kersverse Moon Trio. De Tilburger wordt geroemd als een van de meest lyrische en dynamische jazzpianisten van Nederland, getuige de Buma Boy Edgarprijs die hij in 2014 op zijn naam schreef.

 Jeroen van Vliet © Rens Horn
Jeroen van Vliet © Rens Horn

Pianist en componist Jeroen van Vliet is meester in de nuance. Gedreven door verstilde schoonheid en subtiel voelbare spanningsbogen, balanceert zijn muziek op de rand van compositie en improvisatie. De tournee van de Boy Edgarprijs is nog maar net achter de rug of hij is in 2016 ook solo op het podium te vinden. Na jaren aan de muzikale zijde te hebben gestaan van onder anderen Eric Vloeimans, Paul Kemenade en Eric van der Westen treedt hij nu dus solo in het voetlicht. Voorbij de grenzen van jazz en klassiek, neemt Van Vliet je mee op reis door de hele pianoliteratuur. In een directe dialoog tussen publiek en pianist, gaat hij solo terug naar de essentie.

Als vernieuwer is Jeroen van Vliet ook altijd op zoek naar nieuwe benaderingen van de muziek, dus het zal niet bij een soloconcert blijven. In 2015 richtte Van Vliet zijn Moon Trio op, met Mark Schilders op de drum en Cord Heineking als bassist. Met dit trio weet hij een nieuwe laag aan zijn muzikale kunde toe te voegen. Het gebruik van effecten op zowel akoestische piano als bas creëert nieuwe mogelijkheden voor composities en improvisaties. Het levert muziek op die zowel emotioneel als groovy is, maar die altijd de prachtige schoonheid van de akoestische piano blootlegt.

Het concert van Jeroen van Vliet vindt plaats op zaterdag 9 januari om 20:30 uur, in Concertzaal Tilburg.