Level 42 in november 2016 naar Nederland

De Britse jazzfunkgroep Level 42 komt volgend jaar november weer voor concerten naar Nederland. In november 2016 zal de band een uitgebreide tour doen langs Nederlandse zalen. Level 42 is de Britse jazzfunkgroep rond de superbassist Mark King die wereldberoemd werd met zijn virtuoze slaptechniek. In de jaren tachtig scoorde de band wereldhits met nummers als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. Wereldwijd verkocht Level 42 meer dan 30 miljoen albums.
Level 42

Inmiddels is de band al 35 jaar een van de meest succesvolle Britse bands en speelt menig uitverkochte zaal helemaal plat. De bezetting van Level 42 is vaak gewisseld maar frontman en bandleider is altijd Mark King gebleven, die met zijn onderscheidende basgitaarsound de band draagt.

De band zal op deze datums in de volgende zalen optreden:

1 november – Oosterpoort, Groningen
2 november – TivoliVredenburg, Utrecht
4 november – Doornroosje, Nijmegen
6 november – Paard van Troje, Den Haag
8 november – 013, Tilburg
9 november – Paradiso, Amsterdam
10 november – Hedon, Zwolle
11 november – Metropool, Hengelo

Aangezien op 5 november in Eindhoven het So What’s Next?-festival plaats vindt, gokken wij echter op een toevoeging van die atum aan het tourschema van de band.