The Rosenberg Trio komt met nieuw album, ‘La Familia’

The Rosenberg Trio feat Johnny and Mozes Rosenberg - La FamiliaHet Rosenberg Trio, het Nederlandse jazz-gypsy-swing trio van wereldfaam, komt met ‘La Familia’, het nieuwe album, waarbij het trio voor dit nieuwe album werd aangevuld met twee talenten uit een nieuwe generatie Rosenberg’s.

Het wereld befaamde Rosenberg Trio bestaande uit solist Stochelo Rosenberg, Nous’ Che Rosenberg en Nonnie Rosenberg trok de afgelopen 25 jaar wereldwijd volle zalen en kreeg lovende kritieken in alle talen. Met hun geraffineerde vertolkingen van zowel traditionele gipsy jazz als ook nieuwe composities en arrangementen hebben ze de moderne standaard gezet voor wat er allemaal mogelijk is binnen deze stijl. Voor de cd en de tour kreeg het trio versterking van Johnny Rosenberg, zanger en ritme gitarist die bekendheid verwierf door zijn optredens in ‘The Voice of Holland’ waar hij onder andere met Michael Bublé zong. Als een authentieke ‘crooner’ is hij de eerste Sinti die zich heeft verdiept in de vocale kant van de jazz en de combinatie van zijn fluwelen stemgeluid en het opzwepende ritme van de gipsy jazz is uniek. Mozes Rosenberg is de jongste broer van Stochelo en een fenomeen op de gitaar. Hij maakt het 5-tal op cd en in de theaters compleet. Mozes mengt in zijn gitaarspel de gipsy jazz traditie met modernere jazz stijlen en ‘creëert’ zo een nieuw, verfrissend geluid. Hij is virtuoos en heeft een soepele techniek.

Stochelo Rosenberg en zijn trio speelden met en voor de groten der aarde als Stéphane Grappelli, Luciano Pavarotti, CarlosSantana en Toots Thielemans. Ze maakten albums met artiesten als Dutch Swing College Band, Rita Reys, The Manhattan Transfer en Louis van Dijk, maar ook met Herman van Veen, BZN en Paul de Leeuw.
Zij stonden verschillende malen op North Sea Jazz , in het Concertgebouw en The Carnegie Hall in New York. Ook een Edison en gouden platen vielen hun ten deel en de drie heren van het trio zijn Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw!