Legendarische Brad Mehldau in de Concertzaal Tilburg

articlehero_brad_mehldau_solo_0Om grote, internationale jazzacts naar Tilburg te kunnen halen heeft Theaters Tilburg dit jaar de handen ineen geslagen met Paradox. De PaRaDoXaaL concertserie is een nieuwe samenwerking van waaruit dit seizoen een aantal van de meest toonaangevende jazztrio’s hun weg naar onze stad weet te vinden.

Op zondag 29 november is dat de legendarische pianist Brad Mehldau. Al ruim twintig jaar geldt de Amerikaanse toppianist Brad Mehldau als een onstuitbare kracht in de jazzwereld. Met bassist Larry Grenadier en drummer Jeff Ballard vormt hij al jarenlang een akoestisch trio, dat jazz-standards afwisselt met eigenzinnige uitvoeringen van popklassiekers van bijvoorbeeld Radiohead en Nirvana.

Als ware improvisator gaat Mehldau altijd op zoek naar de spontane verwondering. Daartegenover staat zijn diepe fascinatie voor de formele architectuur van de muziek. Die twee komen samen in een gecontroleerde chaos, waar iedere noot weloverwogen en smaakvol gedoseerd is, vol intensiteit en expressiviteit.

Bezetting: Brad Mehldau op piano, Jeff Ballard drums en Larry Grenadier bas.

Brad Mehldau speelt op zondag 29 november. De zaal is open vanaf 19:30 uur en het concert begint om 20:15 uur. Let op: dit concert vindt plaats in de Concertzaal, ingang aan de Schouwburgring Tilburg.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *