Mirjam van Dam kwartet brengt eerbetoon aan Ella Fitzgerald

Woensdag 18 november staat Mirjam van Dam op Stadspodium de Observant in Amersfoort. Zij laat zij de swingende liedjes uit het Ella-songbook horen met begeleiding van Berend van den Berg, Joost Kesselaar en Uli Wentzlaff-Eggebert.
mirjam

Mirjam van Dam speelde haar goed ontvangen theatervoorstelling ELLA twee seizoenen lang en zong op verschillende jazzfestivals. Ook bracht zij de cd ELLA uit bij Maxanter Records. In ELLA vertelde zij over het leven van Ella Fitzgerald vanuit haar tijdgenoten: Sinatra, Monroe, Dietrich etcetera.

“Een glanzende carrière in het theater, dat heeft Mirjam van Dam verdiend.” Dit schreef Het Parool toen Mirjam in 1998 met een 9,5 afstudeerde aan het Hilversums Conservatorium. Nadien stond ze op jazz- en poppodia, in theaters door heel Nederland, maar ook in het buitenland: van Londen tot Moskou, van Silkenborg tot Caïro, van Curaçao tot in China. In haar voorstellingen combineert ze al wat haar lief is: muziek, kleinkunst, drama en humor. Met haar jazz- en kleinkunstachtergrond, is de combinatie van deze genres niet meer dan logisch voor haar.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *