Win kaarten voor New Cool Collective feat Mark Reilly

CS0N6FKUcAALjdRDe Nederlandse jazzformatie New Cool Collective werd opgericht in 1994. De sound kan worden gekenmerkt als een mix van jazz, dance, latin en salsa. In 2000 won de band de Edison Jazz Award. New Cool Collective heeft diverse albums en internationale samenwerkingen op zijn naam staan. NCC was al vaker te gast in Atak en 20 november komen ze terug! En niet alleen!

The Things You Love‘ is de titel van de nieuwe EP van New Cool Collective meets Mark Reilly / Matt Bianco. Een plaat waarop beiden hun klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop-jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit: ‘Don’t Blame It On That Girl’.

De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly (oprichter en zanger van Matt Bianco) en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot strand na een aantal inspirerende ontmoetingen. Hun stijl en werkethos bleek meteen een match om eensgezind aan de slag te gaan. Gedurende het proces ontstonden er al tal van nieuwe ideeën die via internet werden gedeeld en samengevoegd tot uiteindelijke songs, net zolang tot er een geheel eigen repertoire ontstond.

New Cool en Matt Bianco gaan ook het podium op. Eind 2015 start de ‘The Things You Love’ tour langs prominente zalen in Nederland. Vanaf komend voorjaar staan er diverse internationale podia op de agenda. Op 20 november staat de combinatie in Atak in Enschede. Jazzzine mag kaarten weg geven voor deze unieke samenwerking tussen New Cool Collective en Mark Reilly door middel van een snelle actie! Mail nccatak@JazzZine.nl en vertel ons naast je naam en woonplaats waarom jij er bij zou moeten zijn als onze gast!