Peter Beets en het Northern European Jazz Orchestra going Big in Heerlen

Duizelingwekkende improvisaties van Peter Beets, de klasse van het Northern European Jazz Orchestra, muziek van Chopin en briljante arrangementen van Rob Horsting! Dit zijn de ingrediënten voor een enerverende muzikale avond op donderdag 12 november in de LIMBURGzaal in Heerlen. Chopin meets the Blues goes BIG!
Peter Beets

‘Chopin meets the Blues goes BIG!’ laat in één klap zien hoe Chopin en jazz zich tot elkaar kunnen verhouden. Vergelijk een solo van Charlie Parker met de versieringen aan het eind van Chopin’s Nocturne in Es en ontdek de overeenkomsten. Chopin’s invloed op de latere jazzmuziek is volgens Peter Beets evident: “Ik stel me voor dat er tenminste iets van Chopin moet hebben geklonken in de hoofden van al die New Orleans jazz musici die hun wortels in de Creoolse gemeenschap hadden.”

Peter Beets kleedt het materiaal van Chopin eerst uit, om het daarna op geheel eigen wijze weer aan te kleden. Op deze manier combineert hij sterke elementen uit de klassieke pianoliteratuur met de vrije improvisatie voor groot ensemble in een volslagen nieuw en uniek concept.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *