Lorrèn – Shades Of Blue

Lorrèn - Shades of Blue‘Shades of Blue’ is het debuutalbum van de 23-jarige zangeres Lorrèn. De van oorsprong Israëlische timmert in haar thuisbasis Nederland al een aantal jaartjes aan de weg. Zo deelde ze het podium met onder meer gitaarvirtuoos Al Di Meola, soulster Sabrina Starke en Wicked Jazz Sounds. Afgelopen zomer werd ze met haar eerste single ‘The Game Of Love’ uitgeroepen tot Radio 2 Talent en liepen ook Giel Beelen en Leo Blokhuis over van enthousiasme.

 

Lorrèns eerste cd bevat 9 songs waarvan ze tweederde zelf schreef. In de teksten reflecteert de zangeres op de afgelopen 5 jaar van haar leven en de gevoelens die ze daarbij heeft beleefd. De verschillende gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt – de ‘shades’ – laten soms een snik en een traan doorklinken, maar optimisme voert overduidelijk de boventoon. Het stemgeluid van Lorrèn klinkt mooi, warm en meeslepend met heel af en toe een ruw randje.

De zangeres wordt gevoed door verschillende inspiratiebronnen. Haar songs klinken als kruisbestuivingen van Amerikaanse singer-songwriter pop en Britse soul, aangevuld met jazz en op spaarzame momenten folk. Zo houdt ‘When We Belonged’ het midden tussen Jewel en Norah Jones en lijkt Adele de inspiratie voor de prachtige ballad ‘Struggle’. De zonnige soulsound van ‘Wings’ doet denken aan Corrine Bailey Rae en het rauwe geluid van The Dap Kings schemert door in ‘Set The Rules’ en ‘The Game Of Love’.

Op haar debuut pakt Lorrèn meteen uit met gastrollen voor saxofoniste Susanne Alt, trompettist Teus Nobel en haar vader, violist Ron Rettich. ‘Shades of Blue’ is van begin tot eind een frisse, gevarieerde en boeiende productie. Lorrèns fascinerende stem en haar vakkundig gemaakte liedjes nestelen zich al gauw tussen je oren. Pop, jazz en soul kleuren fraai samen op dit overtuigende album dat hitpotentie verraadt. Veelbelovend! (8/10)(Stargate Music)

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *