Edison Publieksprijs 2015 voor Shirma Rouse

unnamed (4)
Gisteravond kreeg Shirma Rouse te horen dat zij de winnaar is van de Edison Publieksprijs 2015. De zangeres ontving de publieksprijs voor haar album ‘Shout It Out Loud’. Jazzliefhebbers konden in de afgelopen maanden via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace. Bijna 21% van alle stemmen ging naar ‘Shout It Out Loud’ van Shirma Rouse. Als tweede eindigde Janne Schra met Ponzo gevolgd door het album Trouble van Benjamin Herman.

De uitreiking van de Edison Jazz/World die gepland stond op donderdag 12 november in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven gaat niet door. De Edison Stichting bekijkt nu de mogelijkheden om de uitreiking in een nieuwe vorm te organiseren medio 2016.