Jazztip: Alexander Beets nodigt Simone Roerade en saxofonist Rolf Delfos uit

Foto (c) Thomas Huisman
Foto (c) Thomas Huisman

Alexander Beets, saxofonist en tevens festivaldirecteur van Amersfoort Jazz, nodigt maandelijkse bevriende jazzartiesten uit het podium van Stadscafé de Observant met hem te delen. Op woensdag 4 november heeft hij zangeres Simone Roerade en saxofonist Rolf Delfos uitgenodigd. De band wordt gecompleteerd door pianist Berthil Busstra, bassist Guus Bakker en drummer Pim Dros.

In de jaren ‘90 maakte zangeres Simone Roerade, bijnaam Mrs. Hips, een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band en zong ze met veel bekende artiesten in binnen en buitenland. Energie, dat is waar het om draait bij Simone. Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek!

Saxofonist, bandleider, arrangeur en componist Rolf Delfos is al jaren zeer actief in de internationale jazzscene. Voor zijn verdiensten in de Nederlandse jazzwereld kreeg hij in 2013 de prestigieuze Peter Schilperoort Award uitgereikt. Sinds de jaren 80 maakt hij deel uit van de Houdini’s, het jazzsextet dat in binnen- en buitenland grote bekendheid geniet. In 1996 ontvingen ze de ‘Gouden Notenkraker’ voor hun oeuvre en verdiensten binnen de Nederlandse jazzscene. Daarnaast speelt Rolf in succesvolle bands als de Cubop City Bigband, bigband Licks & Brains, The JazzInvaders, The Auratones, Delmontis en het Artvark Saxophone Quartet.