Alabare mixt jazz met verschillende invloeden op ‘Only Human’

unnamed (1)Albare is het pseudoniem van Albert Dadon: virtuoos jazz gitarist, componist met een sterk gevoel voor melodie, pioneer van de Acid Jazz in de jaren 90. Albert Dadon, die speelt in de traditie van George Benson en Pat Metheny, werd geboren in Marokko, groeide op in Frankrijk en Israël en woont nu afwisselend in Melbourne en New York.

Invloeden uit al deze windstreken zijn terug te horen op het nieuwe album ‘Only Human’, dat opgenomen is met een fantastische band bestaande uit: pianist Axel Tosca Laugart (Afro-Cuban All Stars, The Roots, George Clinton), drummer Pablo Bencid (Labeque Sisters, Jose Conde), en bassist Yunior (Steve Coleman, The Latin Jazz All Stars), De Oosterse, Westerse en Cubaanse muziekstijlen worden vermengd tot een unieke sound op ‘Only Human’.

“This album is a vibrant musical celebration of the common ground that makes us human. And the music within-like the land in which it was made-was born of an equally multicultural ensemble: my fellow musicians, although most live in New York, come from Venezuela, Cuba and Italy.”. aldus Albert Dadon die op festivals heeft gespeeld met Herbie Hancock, Chick Corea, Gary Burton en McCoy Tyner.