Jazzy Tiel brengt veel grote namen naar Tiel

jazzy tielGedurende de hele maand november en zelfs enkele dagen in oktober kunt u van vele jazzconcerten door de binnenstad genieten tijdens Jazzy Tiel. De organisatie heeft ervoor gekozen om een aantal data verspreid over de maand november in te vullen op diverse lokaties in Tiel. De grote concerten zullen voornamelijk in Schouwburg- en Filmtheater Agnietenhof plaatsvinden met als een van de vele hoogtepunten ‘de dame met haar bijzondere talent en muts’; Kovacs op zaterdag 7 november. Natuurlijk ontbreekt ook onze “niche” Nachtclub dit jaar niet in het programma met als gasten Teus Nobel, Frank Montis met enkele muzikale vrienden en als afsluiter ‘de heer himself’ Hans Dulfer met speciale gast trompettist Rob van de Wouw.

Hans Liberg komt met een speciaal Jazzprogramma op 4 november naar Tiel en de Basily Gipsy Band zal op donderdagavond 5 november in de bovenzaal van de Beurs een exclusief concert geven.

Met de orkestrale pop-noir waarmee Kovacs haar stem echter aankleedt, wordt haar muziek een uniek fenomeen. Debuut-EP en gelijknamige hitsingle My Love waren de lont die haar carrière in vuur en vlam hebben gezet. Kovacs haalt de inspiraties voor haar expressieve geluid vooral uit de vervlogen tijden van Janis Joplin en Nina Simone. Kovacs staat op 7 november in Schouwburg Agnietenhof.

Daarnaast biedt Stichting Jazzy Tiel u in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en restauranthouders, Centrum voor de Kunsten De Plantage en Schouwburg- en Filmtheater Agnietenhof een bijzonder en uniek programma over de gehele maand aan.

En zo zijn er nog veel meer mooie avonden in Tiel, totdat zaterdag 28 november afgesloten wordt met een Dinnershow inclusief buffet en dansant met zangeres Joke Bruijs & North Sea Jazz Orchestra onder leiding van Frits Landesbergen.