Jazztip: Het ICP Orchestra in Paradox in Tilburg

ICPInternationaal nog steeds het bekendste jazzorkest uit Nederland: het ICP. Door geen enkele groep ter wereld wordt op zo’n hoog niveau geïmproviseerd als door het Instant Composers Pool Orchestra.

De unieke mix van contemporaine klanken, onweerstaanbare oude swing, verraderlijk pakkende melodietjes en gekke of juist ingetogen ingevingen gaat altijd over het moment. Het orkest rond pianist Misha Mengelberg en drummer Han Bennink bestaat ruim veertig jaar. Geraffineerd en hartverwarmend spontaan samenspel zijn de handelsmerken van het huidige ICP en zorgen dat zij nog altijd wereldwijd worden bejubeld – zelfs meer dan ooit lijkt het wel.

Bezetting: Han Bennink drums, Guus Jansen piano, Ab Baars klarinet, tenorsax, Tobias Delius tenorsax, Ernst Glerum contrabas, Thomas Heberer trompet, Tristan Honsinger cello, Michael Moore rieten, Mary Oliver viool, Wolter Wierbos trombone

Het ICP Orchestra speelt vanavond in Paradox en is onderdeel van de TilburgvoorCultuurNACHT.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *