Jazztip: The Flipside Paradox vanavond in Paradox

Is het jazz? Improvisatie? Wondermooie soundscape of pokkeherrie? The Flipside Paradox is dit seizoen twee keer te gast in Paradox. Bij The Flipside Paradox gaan topmuzikanten uit de Zuid-Nederlandse en Vlaamse jazz- en impro-scène met elkaar in de clash.
The-Flipside-Paradox
Vanuit het project Beste Buren, dat samenwerking tussen Belgische en Nederlandse kunstenaars stimuleert, willen we de grens tussen Nederland en België opheffen en daarmee bewerkstelligen dat muzikanten makkelijker bij elkaar op bezoek komen en samenwerkingsverbanden aangaan. The Flipside is hierbinnen een uniek project waarbij een groot aantal verschillende soorten muzikanten in allerlei verschillende bezettingen uit diverse landen samenwerken. Zo kan het zomaar gebeuren dat een klassiek geschoolde muzikant samen gaat spelen met jazz-, rock-, wereld- en noise muzikanten. Op deze manier worden barrières te doorbroken, denkt men out-of-the-box en ontstaan er interessante en nieuwe dingen…

Op deze eerste editie in Paradox staat er in ieder geval een prachtige club Belgische en Nederlandse musici, met muzikanten uit onder meer bands als The Gathering, De Beren Gieren, Astrosoniq en HRNS. Support act van de avond is Fable Dust van gitarist, componist en filmmaker Niels Duffhues. Hij is een echte soundmaker en gebruikt alternatieve stemmingen, geluidseffecten, livesampling en veldopnames (uit India en Viëtnam). Zijn muziek is direct, hypnotisch en klinkt als een technicolor landschap in geluid. De Beste Buren – The Flipside editie is te horen op zaterdag 17 oktober in Paradox en de entree is gratis.