Avishai Cohen naar de Concertzaal Tilburg

Concertzaal Tilburg en Paradox hebben de handen ineen geslagen om bekende, internationale jazzartiesten te kunnen programmeren in de concertreeks PaRaDoXaal. Vrijdag 13 november komt het Japanse pianofenomeen Hiromi naar Tilburg met haar trio. Op zondag 29 november speelt het legendarische Brad Mehldau Trio in de schouwburg van Theaters Tilburg. Aan deze twee prachtconcerten, voegen zij nu een derde concert toe van het trio van de absolute superster op de contrabas van dit moment: het Avishai Cohen Trio.
France.Paris.09/2013.Avishai Cohen.Basse.bass.Israel.

Naast contrabassist, is Avishai Cohen vooral een vindingrijke componist die jazz mixt met stijlen uit alle uithoeken van de wereld. Met Daniel Dor op drums en Nitay Hershkovits op piano vormt hij het Avishai Cohen Trio. Het Trio bracht in februari 2015 het bejubelde album From Darkness uit. “Both Nitai and Daniel take my music to places and perspectives that I had never suspected it would go and I couldn’t dream of anything better…Here three become one”, aldus Avishai Cohen over de samenwerking met de twee jonge, talentvolle muzikanten.

Avishai Cohen zet met zijn energieke spel de contrabas in de spotlight en dat hij en zijn band zich thuis voelen op het podium is duidelijk. Deze internationale jazz-ster die de grenzen van het genre steeds weer weet op te rekken, is een must voor iedere muziekliefhebber. Het concert van het Avishai Cohen Trio vindt plaats op woensdag 30 maart, om 20:30 uur in de concertzaal van Theaters Tilburg.