Radio 6 Soul & Jazz Awards voor vierde keer uitgereikt

soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland222950Donderdagavond vond in Hilversum voor de vierde keer de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards plaats. Een volle De Vorstin kreeg een bijna 2 uur durende show voorgeschoteld, waarin naast de uitreiking diverse optredens plaatsvonden, onder leiding van New Cool Collective die zelf ook in de prijzen viel.

Ondanks de feestelijke sfeer, stonden Radio 6-hosts Angelique Houtveen en Winfried Baijens, alsmede hun collega’s, stil bij de donkere wolken die boven de radiozender hangen. Eerder dit jaar kwam het onheilspellende nieuws dat het publieke omroepbestel per 1 januari wil stoppen met het radiostation in zijn huidige vorm. Reden daarvoor zijn fikse bezuinigingen en een sterk veranderend medialandschap. En dat is een flinke aderlating, temeer Radio 6 naast aandacht voor gevestigd talent, een platform biedt aan opkomend talent van nationale en internationale bodem.

Meer gevarieerde muziek
Sinds het sombere nieuws ontstonden er diverse initiatieven om de zender te steunen en het belang van Radio 6 te onderstrepen. Alsof het zo moest zijn, kwam er vlak voor de prijsuitreiking een positief geluid uit Den Haag. Diverse Tweede Kamer partijen willen meer gevarieerde muziek op de radiostations van de publieke omroep horen. Met die uitspraak zou het bedreigde Radio 6 zomaar ’gered’ kunnen zijn door een Kamermeerderheid van VVD, PvdA en D66. Zij willen dat er voor deze muziekgenres een volwaardige plek blijft in het publieke bestel.

soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland213805

En dat zou een mooie ontwikkeling zijn, want in De Vorstin werd opnieuw duidelijk hoeveel schitterend toptalent Nederland heeft. Zo maakte Sarah-Jane, die afgelopen zomer op het North Sea Jazz Festival stond, opnieuw grote indruk met een fraaie uitvoering van haar single ‘Letter To The Moon’. Helaas kon zij haar twee nominaties in de categorieën Beste Artiest Vrouw en Beste Single niet verzilveren. Die eer viel de beurt aan respectievelijk Giovanca en Sabrina Starke. Bo Saris mocht de award in ontvangst nemen voor Beste Artiest Man. De zanger liet het publiek weten blij te zijn met de prijs, omdat hij de afgelopen maanden door een moeilijke tijd ging.

soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland223910

Gestripte gospel
Een terechte winnaar in de categorie Beste Album was ‘The Gospel Sessions Vol. 1’ van zangeres Michelle David en kompanen Paul Willemsen en Onno Smit. Een rauw groovend en lovend ontvangen plaat waarop de gospel volledig wordt gestript van alle karakteristieke franjes en teruggaat naar de basis. Ook New Cool Collective viel dit jaar weer met de neus in de boter. Deze keer ontving het ritmische blazersgezelschap van Benjamin Herman de award voor Beste Live Act. De prijs voor Beste Soul & Jazz Talent werd geïncasseerd door de jonge Rotterdamse conservatoriumhonden van Marutyri dat dit jaar hun stomende jazzfunk al mocht laten horen op het North Sea Jazz Festival. Een welverdiende prijs voor Beste Groep ging naar het funkende hiphop vijftal The Cool Quest.

soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland222642

Naast de uitreiking vonden er optredens plaats van Ntjam Rosie, Pink Oculus & Badjekkah, Berget Lewis, Ruben Hein, Tommy Moustache en Steffen Morrison. Andere genomineerden dit jaar waren onder meer Shirma Rouse, Kovacs, Thom Hoorweg, Bruut en Jungle By Night. Nu nog hopen dat ook Radio 6 Soul & Jazz wordt beloond voor hun tomeloze support van nieuw talent en het bieden van een gevarieerd programma gemaakt door een team van gepassioneerde radiomakers en muziekfanaten.

soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland213402 soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland214032

soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland214928 soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland215006 soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland220433 soul en jazz awards radio 6 foto eric v nieuwland222802

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *