BRUUT! naar Jazzpodium DJS

Op zaterdag 10 oktober speelt in Jazzpodium DJS de Nederlandse top-jazzformatie BRUUT!. Een graag geziene gast in het podium. Met het derde album getiteld Mad Pack bewijst BRUUT! opnieuw één van de meest creatieve en vernieuwende jazzbands van dit moment te zijn. Verrassend en wederom zeer stijlvol. De plaat omvat geheel nieuwe, prettig gestoorde hersenspinsels van de vier heren. Elf composities lijken elf uitgesproken karakters die zo uit een film zouden kunnen zijn gelopen. Een cowboy met een verleden, een rokende hond, je lievelingsoma, een gladjanus en schone dame.
Bruut

Mad Pack valt, net als de vorige albums van de groep, onder de noemer superjazz. Het sluit daarmee aan waar de band ooit is begonnen: spelen voor een zwetende en dansende menigte, met een hechte sound vol uiteenlopende invloeden, uitgevoerd op een zeer hoog muzikaal niveau.

Met drie albums en optredens wereldwijd is het duidelijk: BRUUT! is hier om te blijven. BRUUT! bestaat uit saxofonist Maarten Hogenhuis, Hammond-organist Folkert Oosterbeek, contrabassist Thomas Rolff en drummer Felix Schlarmann.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt.