Kuhn Fu naar Wilhelmina

397
Op maandag 12 oktober 2015 staat de internationale experimentele jazz-rockband Kuhn Fu op het podium van Wilhelmina in Eindhoven. Kuhn Fu bestaat uit muzikanten uit Roemenië, Servië, Turkije en Duitsland. Ze spelen jazz van het experimentele kaliber.

Zoals de band het op haar eigen website erg treffend weet te zeggen “mensen die naar jazz luisteren denken dat wij een rock band zijn en mensen die naar rock luisteren denken dat we jazz spelen”. Lastig, maar zeker niet minder interessant!

Zware ritmes, grote dynamiek en mooie melodieën zijn kenmerken waar hun muziek om draait. Hun invloeden lopen van seventies rock tot Duke Ellington. Ze studeerden samen in Groningen en reizen inmiddels hele wereld over. Ze touren momenteel door Europa en doen even Nederland aan.