Jazzdrummer Mark Juliana naar Paradox

Mark JulianaOp 10 oktober speelt jazzdrummer Mark Juliana in Paradox in Tilburg. Mark Guiliana heeft inmiddels een cultstatus opgebouwd en kan worden beschouwd als een van de meest gevraagde slagwerkers ter wereld. Een drummer die alles kan. Jazz, soul, rock, dub, hiphop, drum ‘n’ bass… Guiliana beheerst het allemaal.

Drummer Mark Guiliana speelde voor het eerst in Paradox met het Avishai Cohen Trio, waarin toen ook nog de piepjonge pianist Shai Maestro. Wat een supertrio was dat. Inmiddels hebben deze drie musici allemaal een eigen carrière als bandleider. Ook was hij afgelopen jaar plotseling te horen in het verrassende “Mehliana: Taming the Dragon”, het duo project met Brad Mehldau. Hij toerde in het verleden met de eerder genoemde Avishai Cohen maar ook met Meshell Ndegeocello, Gretchen Parlato, Lionel Loueke, Now Vs. Now, Dhafer Youssef en zijn eigen groep Beat Music (waarmee hij op 11 december in Paradox te horen is).

Onlangs verscheen het eerste album van zijn akoestische Mark Guiliana Jazz Quartet, getiteld “Family First”. Nu is hij op tournee met deze band. Dit opent weer een geheel nieuw hoofdstuk in de carrière van een van de meeste veelzijdige slagwerkers van dit moment. Dit concert is een must voor elke drummer en iedereen die van een beetje ritme houdt!