Jazztalent Maarten Hogenhuis naar Paradox

Maarten Hogenhuis speelt op vrijdag 9 oktober met zijn trio en zijn quartet in Paradox in Tilburg. Altsaxofonist Maarten Hogenhuis is nog jong, maar zijn carrière gaat als een speer. In korte tijd heeft hij zijn plaats verovert in de hedendaagse Nederlandse jazzscene. Naast zijn powerjazz-groep BRUUT!, waarmee hij ook internationaal veel succes kent, speelt hij in het all-star-kwintet van Reinier Baas (The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble) en het feestelijke jazzmonster Krupa and the Genes.
maarten-hogenhuis-trio.klein_
Hogenhuis won vele prijzen waaronder de prestigieuze Keep an Eye International Jazz Award 2013 in zowel de categorie ‘Beste Band’ (met zijn trio) als ‘Beste Solist’. Ook won hij Conservarium Talent Award 2014 van het festival Jazz in Duketown. Dat is niet zo vreemd, deze altsaxofonist heeft een opvallend fraaie en lyrische toon.
In Paradox speelt Maarten één set met zijn trio en één set met zijn kwartet. Met zijn kwartet speelt hij, naast eigen werk, tevens inspirerende composities van Nederlandse bodem. Met zijn trio graaft hij zich in “Standards” uit het American Songbook, maar dan wel op zijn eigenwijze manier. Het langverwachte debuutalbum “4/3” bevat twee schijfjes, een cd met zijn trio en die andere met zijn kwartet.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *