jazzOUT! 2015 presenteert 10 optredens op 3 podia in Theater Heerlen

JazzOUT

Zaterdag 21 november sluit Parkstad Limburg Theaters de jazzmaand ‘Heerlen Jazzt’ voor het derde jaar op rij af met het leukste indoor jazzfestival van het zuiden, jazzOUT! De line-up belooft een spectaculair en swingend festival. Met headliners als Al Di Meola (USA), Erik Truffaz (FR), TaxiWars (B) met Tom Barman van dEUS, Sharon Robinson (USA) en uit eigen land The Cool Quest en Sabrina Starke brengt jazzOUT! 2015 de wereldtop van de hedendaagse jazz én ook nieuw talent naar Heerlen.

Al Di Meola (USA)

De Amerikaanse jazzgitarist Al Di Meola geldt als één van de meest invloedrijke (jazz)gitaristen ter wereld. Hij speelde in Chick Corea’s band Return to Forever en werkte met de groten der aarde, zoals Herbie Hancock, Paul Simon en Frank Zappa. Momenteel toert hij de wereld rond met werk van Lennon & McCartney, Piazolla’s tangomuziek en eigen nummers van zijn nieuwste album ‘Elysium’.

Erik Truffaz Quartet (FR)
De Franse trompettist Erik Truffaz wordt gezien als één van de bekendste Europese trompettisten ooit. Zijn stijl wordt vergeleken met die van Miles Davis. Eind jaren ‘90 bereikt Truffaz een ware cultstatus met zijn eclectische en organische mix van jazz, hiphop en drum ’n bass. Begin 2016 komt zijn nieuwste album uit; jazzOUT! krijgt een voorproefje.

Sharon Robinson (USA)
Sharon Robinson is een grote naam in de muziekwereld. Al decennia is zij de steun en toeverlaat van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. Daarnaast is zij een veelgevraagd producer en songwriter voor artiesten als Roberta Flack, Don Henley, The Pointer Sisters, Diana Ross, Rufus Wainwright en The Temptations. Nu toert zij, met een Grammy op zak, met nieuw werk van haar eigen album ‘Caffeine’ door Europa.

TaxiWars (B) ft. Tom Barman & Robin Verheyen
Dat dEUS-frontman Tom Barman ook een groot jazzliefhebber is, is al langer bekend. Nu brengt hij de muziek samen met de Belgische saxofonist Robin Verheyen naar het podium. Verwacht een muzikale clash van losse ideeën, jams, zang, spoken word, rap en parlando. Beklijvende teksten op pittige, melodische lijnen die wars zijn van het pluche in de jazzscène.

Sabrina Starke
Haar debuut ‘Yellow Brick Road’ stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst en leverde Sabrina Starke een ‘Edison Pop voor Beste Nieuwkomer’ en de ‘Edison Jazzism Publieksprijs’ op. Ondertussen is haar positieve mix van soul met invloeden uit de jazz, hiphop en folk bekend in binnen- en buitenland en presenteert zij dit najaar alweer haar vijfde album. U hoort haar nieuwste nummers op jazzOUT.

Glen David Andrews & The Sazerac Swingers (USA/D)
Glen David Andrews speelt een unieke mix van New Orleans Jazz, R&B, funk en gospel. Voor zijn optreden op jazzOUT! neemt hij vanuit Duitsland The Sazerac Swingers mee: “(…) they know what it is to feel good New Orleans music in your soul.” – Glen David Andrews.

The Cool Quest (NL)

Nederlands nieuwste jazztalent The Cool Quest heeft menig muziekliefhebber verrast met hun eigenzinnige mix van funkin’ hiphop en soulvolle jazz. Na het verschijnen van hun eerste album ‘Funkin’ Badass’ en de hitsingel ‘Shine’ ging het snel. Nu toeren ze als Soul & Jazz Talent en Serious Talent langs de Nederlandse jazzpodia.

Phil Bee’s Freedom

Phil Bee –voormalig frontman van de multi-award winnende band King Mo – is terug op Nederlandse jazzpodia met zijn nieuwe band Phil Bee’s Freedom: blues, jazz, funk en soul in een perfecte crossover waarin alles lijkt te kloppen.

Braskiri
Voor de eerste keer treedt Braskiri, de grommende, twinkelende en groovende formatie rondom componist en trompettist Bert Lochs, op in de regio waar Bert oorspronkelijk vandaan komt. In december presenteert het kwartet hun nieuwe album. jazzOUT! heeft de primeur.

Vanaf 19.00 uur leidt de Feurthstreet Lumber Factory je naar de verschillende podia in het theater met muziek uit de periode 1900-1950. DJ Skizm, KayCee en DJ Sheldon zorgen ervoor dat je tussen de optredens door niet stil hoeft te zitten. En ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd, onder andere door Wow Food, IJssalon de iesbaeker en cocktailbar Taste and Style.